Fri frakt från 349 kr

45 dagars öppet köp på posters

1–3 dagars leverans

Kontakta oss

Tove Risberg

Tove Risberg tog sina första bilder när hon som 14-åring lånade pappas gamla kamera och försökte framkalla svartvita bilder från färgnegativen. Motiven var hästarna i stallet och bilderna framkallades på högstadieskolans fotolabb.


Senare gav hennes bilder på dåvarande pojkvännen honom uppdrag, som modell, hos Mikas och Tove fick fler uppdrag av modellagenturer som insett hennes talang.


Hon blev en av de första kvinnor som professionellt arbetade med reklam och modefotografering i Sverige.


Fashionbilder har producerats för en rad olika uppdragsgivare som H&M, Lindex, Stadium och Nike. Risberg har arbetat med ansedda modetidningar som Grazia Italia, Cosmopolitan, Damernas Värld och Elle.


Men Tove är så mycket mer än bara en modefotograf. Hon har ständigt letat efter att rörelse och gråtoner ska fastna på bild.  På sina resor, världen runt, har kameran fått arbeta även då hon haft annat uppdrag och resten av teamet tagit paus. Det har därför även blivit bilder på frökapslar, blommor, landskap och rostiga rör. Det vill säga det som funnits tillgängligt som motiv vid tillfället.


Efter nästan 30 år som yrkesfotograf får hon nu visa några av dessa bilder och sin bredd som fotograf. Landskap blandas med Lifestyle och kändisporträtt.

Visa mindre
Sortera på