Fri frakt från 349 kr

45 dagars öppet köp på posters

1–3 dagars leverans

Krister Berg/N

Iskalla nätter i fjällen eller tidiga mornar i hemmaskogarna spelar ingen roll för Krister Berg. När det gäller naturupplevelser finns det mycket att hämta både nära och långt borta. Krister tänker att bra bilder kan man ta nästan var som helst. Bilder som utrycker något mer än bara en registrering av miljön. Han menar att fotografen alltid berättar något med sina bilder. Inget är neutralt och han tar gärna platsen som en av berättarna.


Med det sättet att möta naturen har Krister gett sig ut på många turer i både fjäll och skogsmark, längs älvar och kuster och i närmiljön. Krister är uppväxt i Piteå och familjen tillbringade många semestrar i fjällen och ute i skärgården. Närheten till naturen har alltid varit självklar och när han så flyttade till Saxnäs i Vilhelminafjällen så tog han steget till att bli yrkesfotograf med vildmark och äventyr som inriktning. Det resulterade i flera större projekt som har krävt mycket tid och engagemang. Piteälven och Södra Lappland är sådana.  Det resulterade i många bildspel, artiklar, bildbank, bokmedverkan samt flera publiceringar i fototidningar och specialtidningar. Vid en flytt till Piteå så fortsatte han att jobba med både reklam, mat och produktfoto när lusten plötsligt tog slut.


Men nu, efter att kameran har legat på hyllan i 10 år har han åter hittat tillbaka till skapandet. Nu jobbar han med mer privata bilder. Bilder som inte syftar till försäljning i första hand utan foton som kanske växer med tiden. Bilder som berättar något om livet.


Sedan fem år bor Krister i Stockholm men även där har han lätt att hitta sköna miljöer att fotografera i. Särskilt skärgården har en speciell plats då han sedan 30 år regelbundet vistats på Möja. Närheten till detta speciella landskap har lett till att han i allt högre grad letat sig ut till kusten och havet. Krister har även uppdrag som fotolärare på kvällstid och jobbar för närvarande på ett bildprojekt om naturen/naturbilden som en spegel av det inre livet.

Visa mindre
Sortera på

FISKONFALLET 2016 | FOTOKONST

Stora forsar och vattenfall är alltid skrämmande. Man känner att döden ligger på lur ett par meter framför när man står där och balanserar likt den solbelysta granen på klippavsatsen. Man sugs in mot fallet och det hissnar i magen. I Sumerernas uråldriga kilskrifter är vatten en kaosmakt som hotar att förstöra ordningen. Stora vatten har man ingen makt över och den lilla människan dras obevekligt ner i djupet om man kliver över kanten. Det gäller att vara djupt rotad för att inte förlora greppet.
4000 SEK