Fri frakt från 349 kr

45 dagars öppet köp på posters

1–3 dagars leverans

Daniel Karlsson/N

Redan som grabb följde Daniel med sin far på flera av de fotomöten som hölls på den lokala fotoklubben i hans hemstad. Så utan att egentligen veta det, var hans intresse för fotografi väckt redan i unga år.


Han har alltid känt en lust att avbilda världen. Han fotograferar helst natur men även människor när han får möjligheten. Han är ingen skolad fotograf utan har på egen hand förkovrat sig i ämnet. Hans bilder är både rent dokumentära och experimentella. Det sistnämnda ger ofta utryck av fantasifulla betraktelser av naturen. Motiven finner han främst i skogen eller längs kusten.


Till vardags arbetar han som Miljöinspektör. Fotografering är viktig för att få utlopp för kreativitet som inte är möjlig inom ett yrke som styrs av lagar och paragrafer.  Daniel är sedan 2010 invald i Naturfotograferna/N.

Visa mindre
Sortera på

BRYTNINGSTID | FOTOKONST

I en åldrig pelarsal av barrträd finns en fuktig, dunkel och mossig glänta. Det är en rest i en övrigt skövlad skog. Väsen från en annan tid har samlats för rådslag. I gamla tider var deras närvaro allmänt känd, men nu har de trängts undan och tro på deras närvaro anses vidskeplig. De har likväl viktiga uppgifter att utföra. De fungerar som en länk mellan forntiden och framtiden. Deras minne sträcker sig över tidsåldrar och den samlade kunskapen är stor. Det råder brytningstid och det stundar mörker. Men det är likväl gott för utan mörker kan ljus ej existera.
4000 SEK