Fri frakt från 349 kr

45 dagars öppet köp på posters

1–3 dagars leverans

Kontakta oss

Anders Ludvigson

Fotografin har alltid varit ett brinnande intresse - men aldrig som yrke! Är autodidakt. Behärskar alla delar i den analoga och digitala fotografin. Efter fotograferingen arbetar jag med bilden i bildbehandlingsprogram (skärpa, färgtemperatur, ljus, kontrast m m) för att närma mig min idé om vad jag vill att den färdiga bilden ska förmedla till betraktaren.


Filosofi bakom bildskapandet
Söker bilden - hos människor, naturen, byggnader, i sin närhet eller under resor. Den fysiska verkligheten är alltid utgångsläget varifrån bildidén växer fram. Formas sedan för att ta fram den stämning/känsla/budskap han vill förmedla. Ofta en känsla av meningsfullhet och inspiration i tillvaron.

Tänker ofta i bilder, om kameran inte finns med. Är kameran med så börjar fotograferandet. Annars memoreras bilden, ljusförhållanden m m och han återvänder oftast.

 

Om bildidén känns inspirerande och värd att arbeta vidare med - så blir det sedan ett slags utforskande - utifrån en idé om bilden jag vill skapa. Känslan av tidlöshet är viktig. Inspireras av naturen. Vatten i olika former (snö, is, dimma) och hur ljuset under dagen/årstiden förändras, reflekteras/bryts i t e x en stilla eller rörlig vattenyta. Föremål (stenar, annat ( i/på eller under vattenytan som ljuset träffar/når ned till. Inspireras mycket av konst, film och musik.

 

Under de senaste åren alltmer intresserad av konstfotografi, fine art photography, och även alltmer försökt anpassa sin fotografi till vad som är allmänt vedertaget här, bl a begränsad, signerad upplaga. Arbetar även alltmer med längre projekt och serier i sin fotografering.

Visa mindre
Sortera på